Voor een beetje urineverlies en meer: Luiertest Fabine Exclusiv

Conclusie *****
Ik denk dat het vrij geweten is dat Tena de Mercedes onder de luiers is. Topkwaliteit. Maar als Tena de Mercedes is dan heb ik goed nieuws. Ik heb de Rolls Royce onder de luiers gevonden: Deze heet Fabine Exclusiv. Van Duitse/Poolse ondernemers en gefabriceerd in China. Deze ondernemers wouden de perfecte luier voor luierliefhebbers ontwerpen. En niet de mensen centraal plaatsen die aan urineverlies lijden. Het resultaat is fenomenaal. Ze bestaat in 3 kleuren: Wit, zwart en kindermotief. Ze hebben een plastiek buitenlaag en binnenin voelen ze zijdezacht. Beter dan wat ik ooit heb getest. Ook is hij vrij dik. Zo maximaliseer je het luierbewustzijn. Met een absorptie van 4l heb je ook meteen één van de meest duurzame luier in huis dat wel tegen een stevige portie urineverlies kan. Minpuntje is de prijs en dat komt omdat deze luier geen massaproductieproduct is.

Uiterlijke omschrijving
Hij is vrij dik. Dikker dan de dikste luier en leunt eerder in de buurt van de Abriform. De luier bevat een heel stevige tape landingzone met 4 hersluitbare strips. De binnenkant is van het zachtste materiaal dat je ooit hebt gevoeld en vrij dik. De anti-lekrandjes zijn duidelijk aanwezig. Voor de luierliefhebbers is het deel over het kruis heel breed. Wat de meeste luierliefhebbers wel aangenaam vinden. Allemaal hebben ze een plastieken buitenlaag dat matig kraakt. Er zijn ook elastische strips achteraan en vooraan om de pasvorm optimaal te houden, zelfs na herhaaldelijk sterk urineverlies. Ze hebben ook een zwart model. Vrij speciaal maar ook werkelijk aangenaam om dragen. Voor zij die met adult babygevoelens rondlopen is er ook nog de versie met kindermotief. Ik houd het liever bij de witte luier.

Geluid
Het geluid is dankzij de plastiek buitenlaag gelukkig aanwezig. Het is niet de meest luidruchtige kraakluier maar je kan hem best wel horen als er niet teveel spannende kledij overheen wordt getrokken. Best ok.

Aanvoelen
Dit is waar de luier zich deels in onderscheidt: Als je hem aandoet voel je de zachtste materialen rond je middel. De plastiek buitenlaag is een plezier om over te wrijven. Zowat het zachtste plastiek dat je je kan inbeelden. Ook in toestand na herhaaldelijk urineverlies is het een aangename ervaring.

Draagcomfort
Moet ik meer zeggen? De zachtste materialen, een brede zone tussen je benen, uitstekende anti-lekrandjes, elastische strips voor en achter, vrij dikke luier. Zoek je een luier waarbij je niet merkt dat je hem omhebt? Dan is deze niets voor je. Wil je het bewust ervaren maar dan wel in de positieve zin, dan heb je hier de perfecte luier. Na wat urineverlies voelt de luier onmiddellijk droog aan. En het maakt niet uit hoe je plast: Staand, liggend, op je zij, zittend,… Deze luier stelt je niet teleur. Hij hangt ook niet snel door, zoals je bij andere luiers voor het zware urineverlies soms opmerkt. De uitermate sterke tape landing zone zorgt er ook voor dat je luier niet meer loskomt eenmaal je die omhebt. Maar de plakstrips zijn dusdanig gemaakt dat je ze meermaals kan hersluiten. Een luier waar je je helemaal ‘veilig’ in voelt en je meeneemt naar die onbezorgde tijd van toen. Met of zonder bewust urineverlies.

Discretie
Het is uiteraard een dikke luier. Dus onder een broek krijg je toch wel een luierkont. Het valt nog mee als hij droog is maar hij zet toch wel wat uit in flink natte toestand. De vraag is natuurlijk of andere mensen dan direct aan een luier gaan denken maar het is niet de meest geschikte luier voor als je je discreet onder de mensen wil begeven. Dit is een thuisluier. Een luier waar je eventueel onder een lange mantel kan dragen en op eigen risico in weinig bevolkte gebieden. In elk geval ervaar enkel jij je urineverlies. Plastiek kraakgeluiden zullen je niet verraden. Waarschijnlijk alleen de dikte en nog meer als hij nat is. Het duurt erg lang voordat hij gaat lekken. En je kan het ook redelijk voorspellen voordat hij gaat lekken.

Absorptie
Hier kan je niets op aanmerken. Hij absorbeert nagenoeg onmiddellijk zowat alles. Hij kan meerdere grote plassen aan en net als je denkt dat hij vol zit, kan hij er nog eentje aan. Deze luier zou je gerust 12u aan een stuk kunnen aanhebben overdag en toch heel wat drinken. Ook de geur die hij dan verspreidt is aanvaardbaar te noemen. Slaap er gerust een nacht in en maak je geen zorgen als je zijdelings urineverlies meemaakt. Hij vangt het allemaal keurig op. Ben je niet vies van de grote number two, dan zal deze luier opnieuw alles keurig opvangen en bijhouden. Heerlijk gewoon. Doordat de luier aan het kruis heel breed is kan je er nog gerust een inlegger of 2 in kwijt. Dan is de luier echt heel dik en kan hij nog een pak meer aan. Maar eigenlijk is dat dankzij zijn groot absorptievermogen onnodig en is het ook een beetje jammer want geen enkele inlegger voelt zo zacht aan dan de Fabine Exclusiv.

Dikte
Zoals ik eerder zij is dit een van de dikste luiers die er op de markt zijn. Dit geeft je een heel aangenaam luierbewustzijn. Door de brede zone tussen je benen gaat de luier daar soms ook dubbelplooien wat ik persoonlijk wel prettig vind. Na heel wat urineverlies gaat de luier uiteraard nog heel wat dikker worden. Maar het warme gevoel blijf je wel ervaren.

Sluitplakkers
Heel stevig.

Na enige tijd omhebben
Blijft aangenaam. Hij gaat beperkt doorhangen. Verspreidt maar beperkt geurtjes bij urineverlies. Stoort niet en in natte toestand voelt hij nog steeds aangenaam.

Voor overdag of voor de nacht
Allebei. Maar overdag dan eerder voor thuisgebruik.

Foto’s

Hij is vrij prijzig: Hij kost 22 euro voor 10 exemplaren en het duurt wel een tijdje voordat je jouw bestelling in de bus krijgt. Bestellen kan op www.buntewindel.de (er is ook een engelstalige versie).