Julie plaagt haar zusje Sarah

Julie en haar oudere zus Sofie zaten aan de eettafel met hun ouders te eten, zoals ze elke avond deden.

Zoals bij hen thuis gebruikelijk was, hield Sofie ervan het gesprek te domineren door haar ouders te vertellen over haar schooldag en hoe goed ze het in elke klas deed.

“Mama, vandaag zei meneer De Smet bij biologie dat ik op weg ben naar een van de beste cijfers die hij ooit voor ons individuele huiswerk heeft gezien.

“Oh dat is geweldig liefje ik ben echt blij voor je” antwoordde mama schijnbaar trots op haar dochter

“En geloof het of niet, bij de cursus kinderverzorging hadden ze zelfs van die grote babypoppen en ze lieten ons zien dat we wisten hoe we een luier moesten verschonen, ik bedoel waarom moeten ze ons leren hoe we luiers moeten verschonen in godsnaam”

“Je weet maar nooit, misschien komt het ooit van pas, als je zelf kinderen hebt.

Terwijl Sofie maar door bleef gaan vond Julie haar opschepperij steeds vervelender, ze had er eindelijk genoeg van en kon het niet laten om iets te zeggen….

“Jezus, hou je nou nooit eens op over jezelf te praten Sofie, ik ben het zat dat je maar door blijft gaan over hoe geweldig je in alles bent.

“Julie, wees niet zo respectloos en onbeleefd tegen je zus. Ze vertelt ons alleen maar over haar dag.

“Ja Julie wat is er mis met jou ben je jaloers op mij of zo?”

“Dat klopt, mama kiest haar kant, ze is te perfect om ooit iets verkeerd te doen.”

“Stop met zo’n onvolwassen snotaap te zijn Julie, je bent 15 jaar oud geen 5 in godsnaam, je gedraagt je als een baby” antwoordde moeder boos op haar dochters onvolwassenheid.

Met dat Julie liep naar haar kamer in stromende tranen, voelde zich volkomen waardeloos en inferieur over hoe haar leven was in vergelijking met haar zus.

De 18-jarige Sofie was altijd door iedereen gezien als het perfecte meisje, dat regelmatig hogere cijfers haalde dan Julie en een veel grotere groep vrienden had dankzij haar knappe uiterlijk en extraverte persoonlijkheid.
Maar Julie zag dat anders, zij zag Sofie als opschepperig en vol van zichzelf, altijd maar doorgaan over hoe ze dit of dat had gedaan. Julie had er genoeg van om in de schaduw van haar zus te leven.

Na Julies kleine uitbarsting was ze in haar kamer op haar bed gaan liggen om te mokken.
Terwijl ze daar lag, voelde ze zich boos over Sofie’s arrogante reactie en hoe mama haar zelfs had verdedigd.
Deze gedachten roerden zich in haar hoofd terwijl ze op bed lag en zich waardeloos en overstuur voelde, en al snel, ondanks dat het pas 18.30 uur was, viel ze in slaap.

Een paar uur later werd ze wakker en moest plassen. Toen ze op de klok keek, zag ze tot haar schrik dat het al 2 uur ’s nachts was en dat ze de hele avond had doorgeslapen. Omdat het al zo laat was, was iedereen naar bed gegaan.

Ze stond op en liep stilletjes naar de badkamer. Toen ze langs haar zusters kamer liep, merkte ze dat haar deur iets open stond en ze kon horen dat Sofie sliep.

Ze dacht na over de gebeurtenissen van de avond en hoe erg ze haar grote zus haatte toen haar plotseling een idee te binnen schoot.
Een deel van haar zei dat het gemeen en gemeen was om er zelfs maar aan te denken om zoiets te doen. Het andere deel herinnerde zich wat er eerder op de avond gebeurd was, en hoeveel haat ze op dat moment tegen Sofie voelde.

Ze ging stilletjes naar beneden naar de keuken en haalde een grote plastic kom, die ze vervolgens vulde met warm water uit de keukenkraan.

Julie ging toen terug naar boven en sloop heel langzaam de slaapkamer van haar zus binnen, terwijl ze zag dat Sofie in een diepe slaap leek te zijn.

Ze zette de kom naast haar bed neer en tilde zachtjes Sofie’s hand op, voorzichtig om haar niet wakker te maken, en legde die in het warme water.

Ze bleef staan wachten…….. na ongeveer 2 minuten stond ze op het punt het op te geven, omdat ze zichzelf ervan overtuigd had dat het een stom idee was dat nooit zou werken, toen ze plotseling dacht dat ze een vaag geluid hoorde………

Ze luisterde aandachtig en hoorde een sissend geluid van onder de lakens dat steeds luider werd….

Toen ze voorzichtig het dekbed optilde, viel haar mond open. Ze zag dat Sofie’s pyjama nu drijfnat was en dat haar bed doorweekt was.

Ze kon het niet geloven, haar truc had echt gewerkt.

Op de een of andere manier had ze de grote, volwassen Sofie als een baby in haar bed laten plassen. “Wie gedraagt zich nu als een baby, je bent niet meer zo perfect”, dacht Julie bij zichzelf.

Ze verliet de kamer met een enorme grijns op haar gezicht niet helemaal in staat om te geloven dat ze op de een of andere manier haar 18 jaar oude zus een bedplas ongelukje had laten krijgen.
Ze kon nu niet wachten tot de ochtend…

Toen Sofie de volgende ochtend wakker werd voelde er iets vreemds, terwijl ze zich in bed verschoof realiseerde ze zich dat er iets niet goed was.

Haar billen voelden koud en ongemakkelijk aan, toen ze haar hand onder de dekens stak besefte ze dat haar pyjama, ondergoed en bed kletsnat waren…

“Wat krijgen we nou” zei ze hardop tegen zichzelf.

Ze trok de dekens terug en stond op.
Ze voelde aan haar kont en aan de voorkant van haar pyjama en voelde zich walgelijk, terwijl ze besefte wat er gebeurd was – dat ze in bed had geplast

“Nee, dat kan niet! Hoe heeft dit kunnen gebeuren?” vroeg Sofie zich gefrustreerd en overstuur af.

Terwijl ze haar bed bekeek, besefte ze dat ze de natte plek niet kon verbergen en dat ze haar lakens en pyjama snel naar de wasmachine moest brengen als ze niet wilde dat iemand erachter kwam.

Terwijl Sofie dit wilde doen, kwam haar moeder haar slaapkamer binnen.

“Is alles in orde Sofie ik hoorde je schreeuwen…..” Mama werd onderbroken toen ze haar dochters drijfnatte pyjama zag.

“Oh jeetje wat is er gebeurd lieverd”

“Ik weet het niet mam, ik werd vanochtend zo wakker” zei een duidelijk overstuur Sofie.

“Oh jeetje het lijkt erop dat je een ongelukje hebt gehad liefje maak je geen zorgen, we ruimen het wel op”

Sofie brak in tranen uit.

Julie werd wakker en hoorde rumoer vanuit haar zusters kamer.

Ze stond op en ging naar haar zusters kamer, waar ze de stem van haar moeder hoorde.

Ze stormde de deur open en vond Sofie huilend in een drijfnatte pyjama, haar moeder probeerde haar te troosten.

“oh mijn god Sofie je hebt toch niet in bed geplast? Ik wist niet dat je nog een baby was”

“Maak dat je uit mijn kamer wegkomt”, grijnsde haar boze en overstuurde zus.

“Kun je alsjeblieft uit de kamer gaan Julie en ons dit laten oplossen” vroeg mam.

“Oké mam, ik laat je alleen om de grote bedplasser te helpen.”

“Dat is genoeg Julie, je zus is zeker geen bedplasser, dit is gewoon een eenmalig iets, ze heeft waarschijnlijk gewoon een virus of zoiets”

Julie was erg blij dat ze haar zusje had vernederd en ging zich klaarmaken voor school.

Sofie was nogal stil toen het ontbijt begon. Julie weerhield zichzelf ervan te gniffelen, omdat ze wist dat Sofie niet in de stemming was.
De dag verliep zonder incidenten, Sofie probeerde het ongeluk in haar achterhoofd te stoppen en overtuigde zichzelf ervan dat het gewoon een bizar voorval was dat snel vergeten zou worden.

Julie had echter te veel genoegdoening uit Sofie’s verlegenheid gehaald om het hierbij te laten ….

Die nacht bleef Julie laat op en sloop weer de kamer van Sofie binnen.
Deze keer binnen 30 seconden nadat Sofie’s hand in het warme water was gelegd, begon de 18-jarige voor de tweede nacht op rij haar bed te doorweken.

Ze kon niet geloven hoe gemakkelijk het leek te werken op haar zus op haar leeftijd.

s Morgens hoorde ze weer gepraat uit haar zusters kamer, want mama was naar binnen gegaan om haar oudste dochter wakker te maken en vond haar weer overstuur over een nat bed….

In plaats van Sofie’s kamer binnen te stormen, stond ze nu buiten met haar hoofd tegen de deur en luisterde mee.

“Schatje maak je geen zorgen we maken vandaag een afspraak bij de dokter om uit te zoeken wat er aan de hand is.

“Oké mam, maar kunnen we dit snel opruimen? Ik wil niet dat Julie erachter komt dat ik dit weer heb gedaan.”lui

“Ja, oké lieverd, kun je je natte lakens beneden in de machine doen voordat je je klaarmaakt?

“Uuum ja ok” zei een blozende en van streek zijnde Sofie

Sofie liep snel naar beneden naar de bijkeuken en stopte haar natte spullen in de wasmachine.

Julie ging om de hoek staan zodat ze niet gezien kon worden terwijl ze haar mooie oudere zus naar beneden zag gaan met haar natte lakens, nog steeds in haar doorweekte pyjama die aan haar strakke kont kleefde.

Julie ging enkele ogenblikken later naar beneden, op het juiste moment om Sofie te zien die het bewijs van haar tweede bedplas ongelukje op rij probeerde te verbergen.

Sofie keek geschokt toen ze Julie zag

“Goedemorgen Sofie, hoe komt het dat je de was aan het doen bent, ik heb je nog nooit ’s ochtends de was zien doen” vroeg Julie in de hoop haar grote zus in verlegenheid te brengen

“Uuuuuuuuu” verstomd stotterde Sofie niet wetend wat ze moest zeggen

“Oh mijn god je hebt toch niet weer in je bed geplast?”

Julie zag haar zusters gezicht knalrood worden.

“Uuuuummm nee ik heb alleen een drankje gemorst”

Julie liep naar Sofie toe en haalde de lakens uit de wasmachine.

“Eeeeewww ze stinken naar pis oh mijn god je hebt echt weer in bed geplast. En kijk naar je pyjama ze zijn doorweekt dat is echt walgelijk.

Sofie schaamde zich dood dat haar zusje haar betrapte terwijl ze het bewijs van haar bedplassen probeerde te verbergen, terwijl ze haar doorweekte pyjama nog aanhad.

“Julie, hou je mond en ga weg, zoals ik al zei, het is alleen maar omdat ik een virus heb of zoiets, dus denk er niet aan om dit aan iemand te vertellen”

“Sorry Sofie, ik maakte maar een grapje, ik meende het niet echt, ik hoop dat je snel beter wordt”.

Julie loog tussen haar tanden door, deed alsof ze bezorgd was om haar grote zus. Van binnen genoot ze van elke seconde dat ze zoiets over Sofie had.

Mama was geschokt dat haar gewoonlijk volwassen dochter dit nu plotseling niet één keer, maar twee nachten achter elkaar had gedaan.
Het was het laatste wat ze ooit van Sofie had verwacht, zeker nu ze een tweedejaars studente was.
Ze vreesde dat als het zo doorging Sofie’s matras geruïneerd zou worden en zou kunnen gaan stinken….

Julie had besloten dat ze het nog een nacht zou doen, want ze genoot ervan om voor het eerst in haar leven een gevoel van controle over Sofie te hebben …… Het gaf haar op de een of andere manier een veel beter gevoel over zichzelf.

Die nacht, stiekem in Sofie’s kamer om 1 uur ’s nachts, toen ze zag dat haar zus sliep, stak ze haar hand in de kom met water.
Net toen ze de hand van haar zus in het water legde, begon Sofie te bewegen en tilde haar hand op. Julie verstijfde ter plekke en bad tot God dat Sofie niet wakker was geworden.
Ze realiseerde zich al snel dat Sofie gewoon bewoog in haar slaap toen ze haar op haar zij zag rollen.
Toen Sofie zich omdraaide leek haar bed ongewoon luid en een beetje te ritselen wat Julie intrigeerde.
Toen ze aan de hoek van het bed voelde, ontdekte ze dat Sofie, geloof het of niet, sliep op een rubberen plastic laken….
Ze kon een glimlach niet inhouden bij deze ontdekking.
Haar 18 jaar oude zusje van de universiteit kon op dit moment niet vertrouwd worden met een gewoon laken op haar bed zoals iedereen van haar leeftijd. Ze had nu een knisperend plastic laken op haar bed, iets wat je normaal zou associëren met kleine kinderen en peuters die hun blaas nog niet onder controle hadden en nog niet uit de luiers waren.

“Jij mag dan wel hogere cijfers halen en populairder zijn dan ik, maar ik ben niet degene die op 18-jarige leeftijd op een matrasbeschermer slaapt,” dacht Julie terwijl ze in zichzelf grinnikte.

Na het ontdekken van Sofie’s nieuwe laken, maakte het haar meer vastbesloten om haar weer in bed te laten plassen.
Voor de tweede keer die nacht plaatste ze haar oudere zus haar hand in de kom….

Na ongeveer een minuut nadat Sofie’s hand in het water was gelegd, hoorde Julie een sijpelend geluid toen haar zus haar blaas begon te legen, waardoor ze weer lekker nat was voor als ze wakker werd.

De volgende ochtend zaten Julie en Sofie aan het ontbijt, nu allebei klaar voor school.

Julie verbrak de stilte.

“Is het je gelukt om droog te blijven vannacht of heb je weer een ongelukje gehad?”

“Ten eerste, Julie, praat niet tegen me alsof ik een klein kind ben, vergeet niet dat ik 3 jaar ouder ben dan jij. En ten tweede nee het is niet weer gebeurd, het was zoals mam zei, waarschijnlijk gewoon een virus of iets wat ik heb gegeten waar ik overheen ben dus begin er nooit meer over.”

“Nou ik hoop dat het niet weer gebeurd Sofie, laten we hopen dat je vanavond weer droog blijft”

“Hou je mond Julie en doe niet zo neerbuigend. Ik ben geen kind, alleen omdat je jaloers bent dat ik er beter uitzie en populairder ben dan jij. Je kunt dit beter nooit meer tegen iemand zeggen.

Haar zusters woorden hadden haar diep gekwetst, maar Julie probeerde positief te denken.
Ze hield van dit gevoel om zoiets op haar zus te hebben en kon zien hoezeer Sofie het er moeilijk mee had.
Ze lachte in haar hoofd bij de gedachte aan het knisperende plastic laken dat haar grote zus nu op haar bed had liggen, waardoor ze zich meteen beter voelde, en stelde zich voor dat Sofie’s vriendinnen maar eens wisten waar hun populaire klasgenootje nu op sliep….

Na de nare manier waarop Sofie zojuist tegen haar had gesproken, besloot Julie dat het een eerlijke betaling zou zijn om door te gaan met de hand in warm water grap.

Ze ging er de volgende 3 nachten mee door.

Elke keer was de mooie studente radeloos wakker geworden toen ze ontdekte dat ze weer in bed had geplast, wat ze wanhopig, wanhopig probeerde te verbergen voor Julie.
Ze was beter geworden in het verbergen van haar ongelukjes, waarvan ze in gedachten dacht dat ze het voor haar jongere zusje verborgen had weten te houden.

Bij het ontbijt speelde Julie, die heel goed wist dat Sofie nu 6 nachten achter elkaar in bed had geplast, de onschuldige en vroeg Sofie…….

“Sofie, heb je nog meer nachtelijke ongelukjes gehad sinds laatst?

“Was ik niet duidelijk toen ik zei dat je het daar nooit meer over moest hebben Julie, en het antwoord is nee want het was maar eenmalig omdat ik ziek was, waar ik nu overheen ben dus stop met zo’n neerbuigende snotaap te zijn, heb je dat begrepen?

“God, je hoeft niet zo’n kreng te zijn, ik vroeg het alleen maar.

“Nou, doe dat dan niet. Stop met tegen me te praten alsof ik een kind ben. Ik snap dat je altijd jaloers op me bent geweest, want ik ben overal beter in dan jij. En een paar ongelukjes veranderen niets aan je wratvingers.

Julie haatte het als haar zus haar zo noemde.
Al sinds ze jong was had ze last van wratten op haar handen, vooral op haar vingers.
Sofie gebruikte die naam af en toe als ze zin had om gemeen en kleinerend tegen Julie te doen.
Haar woorden toonden de ware innerlijke wrok van haar zus.

Julie kon zien dat Sofie echt last had van het bedplassen en dat ze dit zei, want gewoonlijk was ze nooit zo ongelukkig en slecht gehumeurd.

Mama was nu vol ongeloof dat haar oudste dochter er plotseling in geslaagd was om 6 nachten achter elkaar in haar bed te plassen. De dokter had zelfs gezegd dat er geen duidelijke reden was voor de ongelukjes en dat het hopelijk gewoon over zou gaan.

Ze had er met Sofie over gesproken voor ze naar school vertrok, en uitgelegd dat haar beddengoed en pyjama’s helemaal verpest werden en dat haar kamer binnenkort naar plas zou gaan ruiken, wat Julie uiteindelijk zeker zou merken.

Sofie probeerde het gesprek te vermijden, want ze kon niet geloven dat ze het op haar leeftijd nog met haar moeder moest bespreken.

Na een kort gesprek zei mam dat ze er later die avond met haar verder over zou praten.

Op de universiteit had Sofie moeite om zich op haar lessen te concentreren, ze probeerde het onvermijdelijke gênante gesprek met haar moeder uit haar hoofd te zetten, ze voelde zich net een klein kind dat zou worden uitgescholden voor bedplassen, behalve dat ze geen klein kind meer was, maar een volwassen, mooie en intelligente 18-jarige studente, die de cijfers wilde halen die haar volgend jaar een plaats aan een van de topuniversiteiten in het land zouden bezorgen.
De ongelukken begonnen haar echt, echt dwars te zitten hoe langer ze duurden.
Een paar van haar vrienden vroegen haar zelfs wat er aan de hand was, omdat ze vonden dat ze zich de laatste dagen niet zo goed gedroeg.
Ze was zeker niet van plan om hen te vertellen wat er aan de hand was.
Sofie had het gevoel dat ze liever doodging dan dat ze erachter kwam dat ze in bed geplast had.

Die avond…

Het was 22.00 uur en de familie zat allemaal in de woonkamer tv te kijken of een ipad te gebruiken, zoals ze meestal deden op een avond.

Mama verdween naar boven en een paar minuten later deed Sofie dat ook, wat Julie een beetje vreemd vond…

Julie besloot naar boven te kruipen om te zien waarom ze allebei naar boven waren gegaan.

Net toen ze boven aan de trap was, zag ze mam uit haar slaapkamer komen en naar Sofie’s kamer gaan.

Ze zag dat ze een tas bij zich had.

Mama had haar niet gezien, want de ruimte waar de trap was, was donker.

Julie kroop naar de deur van haar grote zus en luisterde ….

“Mam, alsjeblieft, nee!”

“Het spijt me lieverd, maar dit is de enige oplossing, ik accepteer geen nee als antwoord, als je je verzet loop je het risico dat Julie hoort wat er aan de hand is, dus ik stel voor dat je gewoon blijft liggen en mij mijn gang laat gaan.”

Sofie wist dat ze het risico liep dat haar zus het zou horen. Ze had geen keus en gaf toe…

“Ga gewoon op het bed liggen en laat mij het doen.

“Mam, alsjeblieft, mag ik het niet doen? Dit is echt gênant.”

“Tuurlijk niet” dacht Julie terwijl ze opgewonden luisterde…..

Ze kon een hoop geritsel horen.

“Nee lieverd want het moet goed vastgeplakt worden zodat het niet op het bed lekt”

“No freaking way” dacht Julie.

Deze opmerking bracht een enorme grijns op Julies gezicht, want ze wist dat dit maar één ding kon betekenen: luiers. Mama was het duidelijk zat dat Sofie haar bed nat bleef maken en had duidelijk besloten dat er maar één oplossing was: Sofie weer luiers aandoen.

Haar normaal zo zelfverzekerde, mooie en populaire zusje was nu gereduceerd om als een baby verschoond te worden.

Allemaal door Julie’s wrede truc. Ze kon niet geloven dat ze dit in slechts 6 dagen voor elkaar had gekregen!

Haar oudere zus die luiers droeg zou letterlijk haar stoutste dromen te boven gaan.

Ze stelde zich voor hoe verwoestend dit zou zijn voor Sofie op haar leeftijd.

Het was niet eens in haar opgekomen dat mama dit haar grote zus zou aandoen. Het plastic laken was alsof al haar Kerstmissen tegelijk waren gekomen, maar Sofie weer als een baby in de luiers zou het meest fantastische zijn wat ze zich kon wensen.

Voor Julie was dit echt perfect, ze had zich geen betere uitkomst kunnen wensen. Ze wist dat ze er nu alleen nog voor moest zorgen dat Sofie’s eerste nacht in een luier niet droog zou eindigen.

“Goed, schiet op voor het geval Julie naar boven komt. Ik wil echt niet dat ze erachter komt.

Na nog wat geritsel en getik klonk het alsof mam klaar was met het verschonen van haar oudste dochter in haar eerste luier sinds ze 2 was.

“Ok schat, het is nu allemaal vastgeplakt, als je wilt opstaan en kijken hoe het voelt”

Sofie stond langzaam op en begon aan haar nieuwe ondergoed te voelen…

“Mam, het is zo dik. Ik kan dit niet dragen, anders merkt Julie het. Het is zo luid als ik loop.

“Het is niet zo luid als je denkt, doe je pyjama aan en ik wed dat niemand ziet dat je het aan hebt.

Sofie trok haar pyjamabroek aan, ze trok hem omhoog en had moeite om hem over de omvang van de luier te krijgen.

Ze moest haar kont naar buiten steken en van links naar rechts kronkelen om hem helemaal omhoog te krijgen.

“Zie je wel schatje, het zit helemaal verstopt onder deze”

“Kan je me niet iets dunners geven om aan te trekken, mam?”

“Sorry, maar als ik zie hoe nat je bed de meeste ochtenden is… zou alles wat dunner is op het bed kunnen lekken en je beddengoed ruïneren.

“Ik hoor het kreuken elke keer als ik beweeg’ zei een duidelijk overstuur Sofie.

“Geloof me Sofie, niemand zal het merken. Het is maar tijdelijk, daar ben ik zeker van. Als het probleem overgaat, wat ik zeker weet, en je blijft een paar nachten droog, dan kun je stoppen met ze te dragen.

Julie kon het niet helpen maar gniffelde “Een paar nachten hé, we zullen zien Sofie” nu ze zich in de wolken voelde

Ze ging snel terug naar beneden voordat ze gezien werd. Er was geen weg meer terug nu.

Deze hele situatie was muziek in haar oren als ze hoorde hoe vernederd Sofie zich voelde.

Normaal gesproken zou Sofie zich zorgen maken of haar make-up goed zat of haar haar goed zat, maar vanavond niet.

Haar enige zorg vanavond was of de dikke luier die ze gedwongen was in bed te dragen vanwege haar hevige bedplassen, wel opviel onder haar schattige pyjama.

Nadat haar vernedering compleet was, liep Sofie naar de andere kant van de hal en ging naar de badkamer, zich totaal ontredderd voelend en alsof haar leven nu voorbij was.

“Dit kan toch niet waar zijn” dacht ze bij zichzelf.

18 jaar oud en daar stond ze dan, net door haar moeder in een luier verschoond om naar bed te gaan, als een ongetraind klein kind.

Sofie weigerde het te accepteren, ze was een volwassen, mooi en intelligent meisje, maar diep van binnen wist ze dat na de gebeurtenissen van de afgelopen 6 nachten, de waarheid was dat ze eigenlijk dringend behoefte had aan de extra absorberende luier voor volwassenen, die nu strak om haar kont gebonden was.

Zoveel gedachten gingen door haar hoofd – wat zouden haar vrienden denken?

Hoe kon ze dit ooit verborgen houden voor Julie? Ze kon niet eens aan haar leven denken als ze hier ooit achter zou komen.

Terwijl ze liep merkte ze dat het bijna aanvoelde alsof het haar deed waggelen omdat het zo ongelooflijk dik was dat het haar benen uit elkaar dwong.

Sofie sloot de badkamerdeur en probeerde zich in te houden om niet te huilen terwijl ze zich neerlegde bij haar huidige situatie.

Ze staarde naar zichzelf in de spiegel en merkte dat haar wangen nu een dieprode gloed hadden, en begon haar kont vanuit elke hoek te bekijken.
Ze kon zien dat de luier haar kont groter deed lijken en er een vreemde vorm…. van maakte.

Ze probeerde zichzelf ervan te overtuigen dat als ze voorzichtig was, Julie het waarschijnlijk niet zou merken, en dat ze alleen maar een paar nachten droog hoefde te blijven en dat dit alles snel tot het verleden zou behoren.

Sofie verzamelde de moed, liep de badkamer uit en terug naar beneden, een beetje aarzelend omdat ze zich zo bewust was van de ritselende luier.

Ze bad tot God dat Julie niet zou merken dat er iets aan de hand was.
Ze ging op haar gebruikelijke plek zitten, dankbaar dat Julie naar haar ipad-scherm was blijven staren en niets vreemds had gemerkt.
Julie had ervoor gekozen om te doen alsof ze niets wist van Sofie’s situatie. Ze hield haar hoofd naar beneden en negeerde haar zusters knikkende achterwerk toen ze binnenkwam en op de bank ging zitten.
Van binnen was het echter een ander verhaal, Julie voelde dat vanavond een groot keerpunt in haar leven kon zijn.
Mentaal voelde ze zich op dit moment niet meer volledig ondergeschikt aan haar zus.
In haar ogen was Sofie niet langer het mooie, intelligente en populaire meisje, ze was nu niet meer dan een 18-jarige luier-dragende bedplasser.

Sofie schaamde zich dood dat ze naast haar veel jongere zusje moest zitten, terwijl ze hetzelfde ondergoed droeg als een baby.

“Waarom moest mij dit verdomme overkomen”, dacht ze bij zichzelf.

Wat Sofie zorgen baarde, was dat als het bedplassen niet zou stoppen, ze dit elke nacht zou moeten meemaken, met de constante angst dat haar geheim ontdekt zou worden door haar jongere broer of zus.

Dat was één ding waar ze echt niet mee om kon gaan, de gedachte dat Julie hier ooit achter zou komen. Ze hoopte wanhopig dat dit hele probleem niet meer dan een korte termijn ding zou zijn.

Sofie begreep niet hoe dit kon gebeuren, ze had nog nooit van haar leven in bed geplast, en nu werd ze uit het niets wakker met natte lakens, 6 nachten achter elkaar.

Ze overtuigde zichzelf ervan dat, hoewel de dokter had gezegd dat er niets mis met haar was, dat ze misschien iets had wat hij niet had opgemerkt, zoals een blaasontsteking die uiteindelijk wel over zou gaan en dat de ongelukjes daarmee zouden stoppen.

Julie dacht terug aan de ruzie van de vorige keer. Ze kon niet geloven dat Sofie nog maar zes dagen geleden in alle opzichten het perfecte meisje was, dat met de knapste jongens van de universiteit naar bed ging, en dat ze nu dezelfde bedtijdroutine had als een baby, waarbij ze op een plastic laken sliep en ’s avonds door haar moeder in een wegwerpluier werd verschoond. Ze was helemaal niet meer jaloers op haar grote zus.

Sofie had nu een geheim dat haar volledig zou ruïneren als iemand er ooit achter zou komen en Julie vond het prachtig.

Die nacht, liggend in bed, kon Sofie niet slapen, ze woelde en keerde voor wat wel uren leken, niet in staat om de omvang van de dikke luier tussen haar benen te negeren “God dit stomme ding is zo oncomfortabel” vloekte ze tegen zichzelf.
Liggend over haar huidige situatie begon Sofie van streek te raken en overmand te worden door emoties.
Ze voelde tranen in haar ogen opwellen en omdat ze zich niet kon inhouden, begon ze onbedaarlijk te huilen, waardoor ze zich nog meer een baby voelde dan ze al was.

Ze probeerde zo stil mogelijk te blijven liggen, want elke beweging die ze maakte herinnerde haar aan haar hachelijke situatie, doordat het plastic laken begon te ritselen of haar luier begon te knisperen.
Uiteindelijk kon ze zich ontspannen en viel Sofie in slaap. Het was middernacht.

Julie hield zichzelf wakker en bereidde zich voor om haar wrede truc vanavond opnieuw uit te halen. Ze vroeg zich af of ze te ver was gegaan, maar herinnerde zich Sofie’s wrede woorden…

Toen ze op haar telefoon keek, zag ze dat het nu 1 uur ’s nachts was.
Stilletjes liep ze naar Sofie’s slaapkamer, toen ze hoorde dat haar zus sliep. Ze haalde voorzichtig haar grote zusters hand onder de dekens vandaan en legde die in de kom met warm water.
Al snel hoorde ze een sissend geluid dat luider klonk dan normaal.
Ze wist dat dit kwam omdat het niet het geluid was van Sofie’s plas die haar schattige onderbroekje doorweekte, maar het geluid van Sofie’s plas die tegen de dikke vulling van haar nieuwe ondergoed aankwam, haar luier….
“Oh jee, heeft de kleine baby een ongelukje gehad in haar luier?” mompelde Julie, die een grote grijns niet van haar gezicht kon houden, terwijl ze Sofie’s slaapkamer verliet en zelf naar bed ging.

Toen Sofie ’s morgens bijkwam uit haar slaap, had ze even nodig om wakker te worden en zich de gênante gebeurtenissen van de afgelopen week te herinneren.
Deze gedachten zorgden ervoor dat de 18-jarige snel haar handen onder het dekbed schoof en haar lakens controleerde op enig teken van nattigheid, die tot haar verbazing droog leken te zijn toen ze onder haar kont voelde.
Ze dacht dat dit misschien het einde zou betekenen van haar nachtelijke problemen.

Maar toen werd ze zich bewust van iets dat haar half slapende geest was ontgaan.
Haar hoop was snel vervlogen toen ze terugdacht aan de dikke luier die haar moeder haar gisteravond had aangedaan.
Toen ze haar handen langs de voorkant van haar pyjama liet glijden, was haar hoop snel vervlogen.
De grote massa tussen haar benen was warm en plakkerig, wat betekende dat ze weer eens in haar slaap had geplast.

Julie besloot dat er geen weg meer terug was, dus ging ze elke nacht door met de hand in heet water, zodat haar zusje elke ochtend wakker werd met een kletsnatte luier.

In de loop van de weken merkte Julie een patroon op: elke avond verdwenen Sofie en mam op een bepaald moment naar boven. Bij terugkomst leek Sofie altijd vrij stil te blijven liggen, alsof ze geen aandacht wilde trekken. Sommige avonden kwam ze niet eens terug naar beneden, maar koos ze ervoor om in haar kamer Netflix te kijken.
Julie kon wel zien dat haar zus een luier om had, omdat haar kont er groter door leek en er een lichte plooi te zien was als ze bewoog.

Julie moest er om lachen dat haar volwassen zus nu deze gênante nachtelijke routine had.

Voor Julie was het gewoon perfect om haar zus daar te zien zitten en te weten wat ze onder haar pyjama aanhad.

Voor Sofie waren de gebeurtenissen van de afgelopen weken letterlijk haar ergste nachtmerrie, ze kon gewoon niet geloven dat ze ineens dit vernederende probleem had ontwikkeld.

Het was erg moeilijk voor haar om het voor haar vrienden verborgen te houden. Het had een enorm effect op haar normaal zo levendige sociale leven.

Na een avondje stappen verzon ze nu altijd een smoes om naar huis te gaan, zodat ze niet bij iemand hoefde te blijven slapen.

Op een avond ging ze zelfs terug naar het huis van een jongen die ze in een nachtclub had ontmoet.

Ze had seks met hem voordat ze zichzelf wakker hield en wachtte tot hij in slaap viel, waarna ze opstond en vertrok.

Ze wilde zich zeker niet schamen voor het feit dat hij in zijn bed plaste en dat hij het aan al zijn vrienden zou vertellen, en ze wilde absoluut geen luier in haar handtas meenemen voor het geval ze bij iemand thuis logeerde.

Op een avond ging Julie naar Sofie’s kamer om de heet water grap uit te halen, ze was deze keer wat later.

Ze wilde met haar eigen ogen zien dat ze haar grote zus van middelbare leeftijd elke avond een luier had laten dragen in bed, dus besloot ze de dekens voorzichtig naar achteren te trekken.

Sofie lag op haar zij en Julie kon de luier uit haar pyjama zien glijden, wat haar deed glimlachen.

Ze liet haar hand zachtjes over de rug van haar pyjama glijden en voelde aan de luier, ze kon niet geloven hoe dik die was.

Mama had duidelijk geen risico genomen bij het kiezen van Sofie’s nieuwe ondergoed voor het slapengaan, ze had duidelijk weinig vertrouwen in het vermogen van haar 18-jarige dochter om haar bed droog te houden, met goede reden.

Toen merkte ze iets dat haar verbaasde, hoe verder ze naar de onderkant reikte, het leek warmer te worden, en het voelde een beetje papperig aan, ze realiseerde zich dat dit betekende dat Sofie haar luier al nat had gemaakt, zonder dat haar hand in warm water was gelegd.

Ze dacht ineens: had ze Sofie de afgelopen weken getraind om een bedplasser te worden, had ze haar oudere zus getraind om in haar slaap te plassen door haar zo vaak in haar broek te laten plassen?

In de loop van de volgende week haalde ze de grap maar één keer uit. In plaats daarvan controleerde ze Sofie’s luier elke nacht om 3 uur.

Ze ontdekte dat Sofie op 6 van de 7 nachten haar luier al had gebruikt, en op de nacht dat ze droog was om 3 uur ’s nachts, was dat de nacht dat Julie de grap uithaalde.

Ze kon het niet geloven, ze was er op de een of andere manier in geslaagd om haar perfecte oudere zus te veranderen in een chronische bedplasser, die nu volledig afhankelijk was van het dragen van een dikke luier voor volwassenen in bed om te voorkomen dat ze haar lakens nat zou maken.

Dit besef deed Julie veel plezier, omdat ze wist dat het nu niet meer de grap was die Sofie elke nacht in bed deed plassen.
Dat had ze niet meer nodig! Haar grote zus was nu een echte bedplasser.

Julie hield van de gedachte dat door haar wrede truc Sofie waarschijnlijk niet dichter bij het ’s nachts uit bed zijn van luiers was dan een baby. In feite zou een baby of peuter waarschijnlijk een betere kans hebben om zijn bed droog te houden.

Sofie was het helemaal zat. Ze had de gêne doorstaan van het laten doen van testen en het bezoeken van talloze specialisten. Het enige wat ze te horen kreeg was dat er lichamelijk niets mis was en dat ze niet wisten wat de oorzaak was.
Het enige wat ze wist was dat ze dezelfde rare droom bleef hebben.

Een flashback naar afgelopen nacht…

Sofie lag diep in slaap in bed,
Het was alsof ze zweefde, ze voelde zich helemaal op haar gemak, ronddrijvend in eindeloos kristalhelder, prachtig kalm oceaanwater.
Naarmate de tijd verstreek begon ze langzaam onder het wateroppervlak te zakken, de heerlijke warmte van het water overspoelde haar terwijl ze zachtjes onder water dook.
De warmte van het water voelde uiterst ontspannend terwijl ze haar lichaam de natuurlijke stroming van het water liet volgen.
Een zachte stem herhaalde het woord “relax, relax”.
Toen zag ze in de verte iets wat op een toilet leek, maar voordat ze daar ook maar een poging toe deed, voelde ze alle spanning in haar lichaam verdwijnen terwijl ze in de behaaglijke warmte van de oceaan lag.
Uiteindelijk kwam ze weer boven water, waar ze zich een beetje kouder begon te voelen.

Sofie sliep nog steeds en had zich niet verroerd. Wat de mooie studente echter wel had gedaan in haar ontspannen toestand, was haar blaas legen in haar inmiddels opgezwollen en warme luier.

Op een avond waren Pa en Ma uit eten geweest, Julie had gezien dat Ma met Sofie naar boven was gegaan vlak voordat ze om half acht vertrokken, wat volgens haar maar één ding kon betekenen: verschonen. Dat betekende dat Sofie veel langer dan normaal in haar luier zou blijven, en dat de meisjes ongewoon genoeg alleen gelaten zouden worden.

Sofie had geprotesteerd tegen het feit dat ze zo vroeg op de avond verschoond moest worden, maar mama had haar geen keus gelaten door te zeggen dat ze pas laat terug zouden zijn en dat ze dan waarschijnlijk al in bed zou liggen.

Julie had besloten een vriendin, Sarah, uit te nodigen voor de avond.

Sarah arriveerde kort nadat mam en pap waren vertrokken.

Sofie leek niet echt blij te zijn dat er iemand anders in huis was, wat Julie wel begreep, want ze was drie jaar jonger dan Sofie en toch was Sofie degene die een luier onder haar pyjama verstopte.

Iedereen zat in de zitkamer en met z’n drieën probeerden ze een film uit te zoeken. Julie en Sarah wilden The Hangover kijken en Sofie wilde Anchorman 2 kijken.

Julie kondigde aan dat het 2 tegen 1 was, ze pakte de afstandsbediening en zette The Hangover op, waar Sofie niet erg blij mee was.

“Dat is niet eerlijk”

“Ja dat is het wel dat is hoe het werkt”

“Hou je mond Julie dat is onvolwassen” snauwde Sofie

Wat Julie als antwoord wilde zeggen was: “Ik zal je zeggen wat onvolwassen is Sofie, 18 jaar oud zijn en nog steeds luiers moeten dragen omdat je niet kan stoppen met in bed plassen” maar ze bedacht zich.

Het kostte haar al haar kracht om haar zus niet uit te schelden voor bedplasser, waar haar vriendin bij was.

Ze gingen zitten en keken naar de film. Tegen het einde van de film merkte Julie dat Sofie haar buik af en toe vasthield.

Ze vroeg zich af of ze binnenkort de badkamer zou moeten gebruiken…..

Zodra de film afgelopen was ging Julie naar boven, pakte haar pyjama en ging naar de badkamer, wetende dat als Sofie naar de wc moest ze zou moeten wachten tot ze naar buiten kwam….

Ze nam haar tijd, kleedde zich uit en nam een lekkere lange douche….

Niet lang nadat ze naar de badkamer was gegaan begon Sofie op de deur te bonzen.

“Julie wil je alsjeblieft opschieten, ik moet echt, echt naar het toilet.”

“Het duurt maar een paar minuten, ik neem even snel een douche.”

“In godsnaam, schiet op.”

Julie kon de wanhoop in haar zusters stem horen, maar ging door met genieten van haar lekkere warme douche….

Sarah had inmiddels gehoord wat er aan de hand was en stond nu naar Sofie te kijken, lachend naar de strijd van de oudere meisjes… Ze pakte discreet haar telefoon en nam Sofie’s worsteling op…

Julie nam haar tijd. Ze waste haar haar twee keer en conditioneerde het daarna. Ze had geen haast want ze vroeg zich af of Sofie zichzelf de schaamte zou besparen en op …. zou blijven staan.

Sofie bleef op de deur bonzen terwijl ze rondsprong om zichzelf niet te vernederen.

Uiteindelijk was Julie klaar. Ze trok haar pyjama aan voordat ze eindelijk de deur opende.

Toen ze de deur opende, leek het erop dat het misschien te laat was voor Sofie…
Ze stond voorovergebogen met een hand om haar buik en de andere hand om haar kont.

Sarah merkte iets vreemds op dat uit haar pyjama stak toen ze voorover gebogen stond….
Ze rukte aan haar pyjamabroek en trok hem rond haar enkels naar beneden, haar verbijsterd achterlatend.

“Oh mijn god ze draagt een luier”

Sofie, te druk bezig om Sarah te stoppen haar bloot te geven, tilde haar hoofd op en liet een grote hijg horen. Beide meisjes keken geschokt toe hoe de 18-jarige ongecontroleerd de controle over haar darmen verloor en in haar blootgestelde luier begon te rommelen voor hun ogen…..

De meisjes waren beiden totaal verbijsterd over wat ze zojuist hadden gezien, en het mooiste van alles was dat ze het hele gebeuren hadden opgenomen…..

Sofie rende huilend naar haar slaapkamer, met haar luier nog steeds in het zicht, terwijl ze de deur achter zich dichtsloeg.

Sarah en Julie keken elkaar aan en schoten in de lach.

Tjonge wat gingen ze hier een lol mee hebben……

Even later gingen ze naar Sofie’s deur………… “Oh Sofie mogen we binnenkomen en een praatje met je maken?” ……

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *